18. október 2024
Facebook
piatok, 06 apríl 2018 10:00

Pacienti si na Havaji budú môcť zvoliť eutanáziu, zákon obsahuje aj opatrenia proti zneužitiu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

HONOLULU 6. apríla (WebNoviny.sk) - Havajský guvernér vo štvrtok povolil lekárom predpisovať prostriedok na ukončenie života pacientom, ktorí sú smrteľne chorí. "Je čas, aby smrteľne chorí a psychicky spôsobilí občania Havaja, ktorí trpia, mali možnosť slobodne sa rozhodnúť ukončiť svoj život, a to dôstojne a v pokoji," povedal David Ige. Dodal tiež, že podľa zákona má pacient plnú kontrolu nad svojím rozhodnutím a umožňuje len jeden spôsob ukončenia života. "Vieme, že sme sa dostali do bodu, keď má zmysel dať pacientovi možnosť rozhodnúť sa, požiadať, zaobstarať si a užiť prostriedok na ukončenie života," vyjadril sa guvernér. Odporúčame:
Spojené štáty nedostali nič za životy a peniaze utratené v Sýrii, Trump chce stiahnuť vojakov Zákonodarcovia schválili zákon minulý mesiac. Kritici tvrdia, že táto možnosť povedie k unáhleným rozhodnutiam, nesprávnym diagnózam a znižovaniu podpory paliatívnej starostlivosti, v rámci ktorej môžu umierajúci ľudia dostať lieky na utíšenie bolesti. Zákon pritom obsahuje aj opatrenia zabraňujúce jeho zneužívaniu, ktoré je trestné. Dvaja poskytovatelia zdravotnej starostlivosti musia potvrdiť pacientovu diagnózu, prognózu a tiež spôsobilosť rozhodovať sa. Musia tiež potvrdiť, že sa rozhodol dobrovoľne. Pacient musí dva razy ústne požiadať o ukončenie života, a to s odstupom 20 dní, musí tiež podpísať žiadosť za účasti dvoch svedkov, pričom jeden z nich nesmie byť jeho príbuzný.

Viac k témam: eutanázia, Havaj, pacient
Zdroj: Webnoviny.sk - Pacienti si na Havaji budú môcť zvoliť eutanáziu, zákon obsahuje aj opatrenia proti zneužitiu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 188 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner